Ιταλικά – Πως να επιλέξω σχολή

εντατικά τμήματα Ιταλικής γλώσσας για ενήλικες

Εκτός από τη διάρκεια και το κόστος, ποιά άλλα στοιχεία να λάβω υπόψη προκειμένου να επιλέξω την καλύτερη σχολή Ιταλικών για ενήλικες;

Η σχολή θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και / ή με ιδιωτικά μεταφορά μέσα.

Επιλέξτε μία σχολή, φροντιστήριο ή κέντρο ξένων γλωσσών, που να ειδικεύεται και να έχει εμπειρία στη διδασκαλία Ιταλικών σε ενήλικες. Αυτές οι σχολές είναι συνήθως σε κεντρικά σημεία. Τα περισσότερα “συνοικιακά” φροντιστήρια συνήθως ασχολούνται μόνο περιστασιακά με ενήλικες.

Το τμήμα θα πρέπει να απαρτίζεται αποκλειστικά από ενήλικες και όχι να είναι ένα «μικτό» τμήμα, στο οποίο συνυπάρχουν παιδιά και ενήλικες. Πέραν των διαφορετικών αναγκών και της διαφορετικής νοοτροπίας παιδιών – ενηλίκων, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ένα «μικτό» τμήμα θα κινείται με τους αργούς ρυθμούς των παιδικών τμημάτων.

εντατικά τμήματα Ιταλικής γλώσσας για ενήλικες

Εγγυημένο αποτέλεσμα: επιλέξτε μία σχολή Ιταλικών που να σας παρέχει γραπτές εγγυήσεις για το αποτέλεσμα (με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι θα είστε και εσείς απόλυτα συνεπείς και επιμελείς στη φοίτησή σας).

Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε πραγματικές υπηρεσίες για όλες τις ώρες μαθημάτων Ιταλικών που πληρώνετε και όχι φτηνά υποκατάστατα (“αυτοδιδασκαλία”, “εργαστήρια”) που μπορεί να χρησιμοποιεί κάποια σχολή για να μειώσει το κόστος της, εσάς όμως δε σας προσφέρουν τίποτε. Ζητείστε να σας διαβεβαιώσουν ότι όλες οι ώρες μαθημάτων που λένε ότι σας προσφέρουν είναι ώρες πραγματικής διδασκαλίας με καθηγητή.

Βεβαιωθείτε ότι σας προετοιμάζουν για PLIDA και ΚΠΓ B2 και όχι για οποιοδήποτε άλλο πτυχίο χαμηλότερης βαθμίδας (Α1, Α2, Β1).

Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα περισσότερα του ενός τμήματα Ιταλικής γλώσσας σε διαφορετικά ωράρια, είναι πολύ σημαντικό τα τμήματα αυτά να συμβαδίζουν προκειμένου να μπορείτε να αλλάξετε τμήμα (ωράριο) εάν παραστεί ανάγκη.

Ζητείστε να σας πουν συγκεκριμένα ωράρια και χρόνο έναρξης. Αν σας πουν έχουμε “απ’ όλα”, επιμείνετε να γίνουν πιο συγκεκριμένοι. “Έχουμε απ’ όλα”, εφόσον δε γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα ωράρια και χρόνο έναρξης, συνήθως σημαίνει “δεν έχουμε τίποτε”. Κατά τον ίδιο τρόπο, το “όλα τα τμήματα είναι συμπληρωμένα” συνήθως σημαίνει “δεν έχουμε καθόλου τμήματα”. Ποιο φροντιστήριο δε θα ήθελε να εγγράψει έναν επιπλέον σπουδαστή;

Εμπιστευθείτε μία σχολή Ιταλικής γλώσσας που έχει πολλούς μαθητές και λειτουργεί πολλά χρόνια. Οι πολλοί σπάνια κάνουν λάθος, ειδικά σε βάθος χρόνου. Αντίθετα, μία σχολή που έχει μικρό αριθμό μαθητών αν και λειτουργεί πολλά χρόνια θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με επιφύλαξη. Εάν προσέφερε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, λογικά θα είχε αναπτυχθεί. Η ίδια επιφύλαξη ισχύει και απέναντι σε μια πολύ καινούργια σχολή. Όταν μιλάμε για εκπαίδευση, η εμπειρία αποτελεί το σημαντικότερο εχέγγυο για το αποτέλεσμα.

Μην πέσετε στην παγίδα των «ολιγομελών» τμημάτων Ιταλικών. «Ολιγομελή» τμήματα συνήθως σημαίνει πολύ υψηλά δίδακτρα. Σημαίνει επίσης συνήθως ότι το φροντιστήριο που επικαλείται τα «ολιγομελή» τμήματα δεν έχει πολλούς μαθητές, ούτε άλλα θετικά στοιχεία να παραθέσει. Η  εκπαιδευτική πρακτική έχει δείξει ότι ο αριθμός των ατόμων στην τάξη είναι δευτερεύουσας σημασίας εφόσον το πρόγραμμα και οι καθηγητές του εκπαιδευτηρίου είναι υψηλού επιπέδου. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αναζητήσετε «ολιγομελή» τμήματα. Αυτό που θα πρέπει να αναζητήσετε είναι ένα υψηλού επιπέδου φροντιστήριο Ιταλικής γλώσσας για ενήλικες. Κάντε την «έρευνα αγοράς» σας, επιλέξτε σωστά και αφήστε τα υπόλοιπα στο φροντιστήριο που επιλέξατε. Είναι σίγουρο ότι έχουν ρυθμίσει όλες τις παραμέτρους του προγράμματος (συμπεριλαμβανόμενου και του αριθμού σπουδαστών στο τμήμα) προκειμένου να «γίνει σωστά η δουλειά» και να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Σε τελική ανάλυση, το φροντιστήριο θέλει να μάθετε και να πετύχετε περισσότερο και από εσάς τους ίδιους. Από τη δική σας ικανοποίηση και επιτυχία εξαρτάται η φήμη του και, κατ’ επέκταση, η ίδια του η επιβίωση.

Νο1 επιλογή των ενηλίκων για πιστοποίηση Ιταλικών.

Νέα τμήματα Ιουνίου.

Αποκτήστε αναγνωρισμένη από το ΑΣΕΠ πιστοποίηση Ιταλικών Β2 πολύ γρήγορα και πολύ οικονομικά και λάβετε επιπλέον μόρια.
27 χρόνια εμπειρίας. Πάνω από 3.350 επιτυχόντες.
Στενή συνεργασία με τον εξεταστικό φορέα. Ευέλικτο ωράριο.
Τάξη, online ή blended learning. 50% έκπτωση, δώρο όλα τα βιβλία και δεύτερη ξένη γλώσσα.
Επιπλέον έκπτωση για εκπαιδευτικούς.

Επικοινωνία: 210 38.44.888, 210 41.000.34, 210 96.200.43